Жирэмсэн үеийн зохистой хооллолт хүүхдийн эрүүл мэндэд чухал нөлөөтэй
Жирэмсэн үеийн зохистой хооллолт хүүхдийн
эрүүл мэндэд чухал нөлөөтэй
Таны хооллолт эрүүл хүүхэд төрөхөд чухал үүрэгтэй. Жирэмсний үед та зөв хооллож, тэжээлэг, амин дэмээр баялаг хоол хүнс хэрэглэвэл хэвлий дэх хүүхэд зөв хөгжиж, эрүүл төрнө. Зөв хооллолт гэдэг нь олон төрлийн, чанартай, хоол хүнсийг ойр ойрхон, бага хэмжээгээр идэхийг хэлж байгаа юм. Сүү, цагаан идээ тогмол хэрэглэх нь хүүхдийн ясны бэхжилт болон цусан хангамжийг сайжруулдаг. Хүүхэд тээж байх хугацаандаа биеийн жин сард 11,3кг-аас илүүгүй нэмэгдэх ёстой. Үүнийг хянаж жингээ хоол, хөдөлгөөнөөр зохицуулаарай.
Жирэмсний хугацаанд хэрэглэх хоолны агууламж
Уураг нь хүүхдийн эрхтний систем бүрэлдэн тогтох, булчингийн хөгжлийг сайжруулахад чухал үүрэгтэй. Уураг агуулсан хоол, хүнсний зүйлд үхэр, хонины мах, элэг, загас, сүү, цагаан идээ, аарц, ээзгий, өндөг, вандуй, самар зэрэг орно.
Өөх, тос - Жирэмсэн байх үед бүх эрхтний ачаалал эрс нэмэгддэг учраас алдагдсан илчлэгийг хангах зорилгоор өөх хэрэглэнэ. Амьтны гаралтай өөхийг бага, ургамлын гаралтай тосыг түлхүү хэрэглэх нь зүйтэй. Цөцгийн тос, ургамлын тос, самар, бяслаг, ээдэм, ээзгий, аарц зэрэг ашигтай.
Амин дэм, эрдэс бодисууд - Биеийн ерөнхий эсэргүүцлийг сайжруулж, бодисын солилцоог идэвхижүүлэн, эрхтэн тогтолцооны тогтвортой үйл ажиллагааг хангах үүргийг гүйцэтгэнэ. Амин дэм, эрдэс бодисуудыг агуулсан хоол тэжээлд ургамлын гаралтай төрөл бүрийн хүнсний зүйл, жимс, сүү, загас, цагаан идээ орно.
Төмөр, фолийн хүчил - Цусны бүтэц, төлжилтөнд голлох үүргийг гүйцэтгэж, төмөр дутлын цус багадалтаас сэргийлнэ. Цус багадалтай эхчүүдэд жирэмсний хугацаанд болон төрөх үед нь хүндрэл элбэг тохиолддог. Иймээс эмчийн хяналтанд эрт орж төмрийн бэлдмэл, фолийн хүчлийг өрхийн эмнэлгээсээ үнэгүй авч зааврын дагуу хэрэглээрэй.
Иод - Ургийн бие, тархи, мэдрэлийн эрхтэн тогтолцооны хөгжилд нөлөөлнө. Хэрвээ ураг иодын дутагдалд орвол хүүхэд оюуны хомсдолтой төрдөг. Хоол хүнсэндээ иоджуулсан давс хэрэглэснээр йод дутлын эмгэгээс сэргийлнэ. Жирэмсний 28 долоо хоногтойгоос эхлэн өдөрт хэрэглэх сүү, сүүн бүтээгдэхүүнээ нэмэх хэрэгтэй.
Сэтгэгдэл бичихСэтгэгдэл:
Монголын үрс эрүүл, чийрэг, цогтой золбоотой, маш олон бултугтай